Home Main courses Pulpa de porc cu cidru de mere

Pulpa de porc cu cidru de mere

4 min read
1
0
814

RO

Inca o reteta din seria weekend-urilor lenese, cu filme multe, cu un pahar de vin in mana si o mancare gatita cu rabdare. Acum va prezint pulpa de porc gatita la cuptor cu mere, in cidru de mere. Multe, multe mere.
De data aceasta carnea nu sta la marinat, ci este acoperita bine cu un amestec de condimente care vor forma o crusta spectaculoasa.

Ingrediente:
– Pulpa de porc fara os, 500g
– 2 mere
– o doza de cidru ( Strongbow am folosit)
– putin ulei de masline
– sare de mare
– cimbru
– piper negru boabe
– coriandru
– praf de chilli
– putin patrunjel

In primul rand se pregateste crusta din urmatoarele condimente, zdrobite si amestecate intr-un mojar: sare de mare, piper negru boabe, coriandru boabe, praf de chilli, cimbru macinat. Apoi se ia bucata de carne, intreaga, se cresteaza putin suprafata cu un cutit (astfel incat condimentele sa patrunda si in adancime) si se freaca bine condimentele pe carne pana este acoperita in intregime. Se aseaza in tava, se toarna peste putin ulei de masline si cidru de mere, cam pana la jumatatea tavii. Se taie felii subtiri un mar si se imprastie in tava si pe carne. Se arunca si cateva frunze de patrunjel. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se verifica periodic, si se stropeste carnea cu sosul de cidru si mere. Dupa aproximativ 2:30 – 3:00 ore se ia folia si se lasa neacoperita in cuptor circa 15 – 20 minute, ca sa se rumeneasca bine. Per total trebuie sa stea in cuptor intre 3 – 3:30 ore, in functie de bucata de carne.
Ca si garnitura, eu am optat pentru niste cartofi, sa spun taranesti ca si stil, din : 400 g cartofi, 2 cepe verzi, 1 fir usturoi verde, boia dulce, marar, patrunjel, sare si piper. Cartofii taiati cubulete, au fost amestecati cu ceapa, usturoi si boia dulce. Stropiti cu putin ulei de masline, caliti 3 minute, apoi acoperiti cu apa si lasati pe foc. Dupa ce s-au fiert cartofii si apa a scazut, se adauga la sfarsit marar si patrunjel tocat. Se asezoneaza cu sare si piper.
Carnea este taiata in bucati generoase si servita cu cartofi, si mere coapte din tava. Este iarasi o combinatie de picant, de la crusta condimentata, cu dulce de la merele din tava. Absolut fabulos si un fel minunat de a incheia o saptamana grea. Pofta deci!

piper negru boabe, condimente aromate cidru de mere, pulpa de porcporc la cuptor, crusta de condimente carne frageda, porc in cidru crusta de condimente, pulpa de porc

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Focaccia

    Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale 🙂 . De data aceasta am incercat focaccia…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
Load More Related Articles
  • Chiftele vegetariene

    Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…
  • Scones cu bacon si cheddar

    Scones sunt niste biscuiti/prajiturele fragede si pufoase, din bucataria englezeasca. Sunt…
  • Guacamole cu naut picant

    Nu mai este nici un secret ca am o pasiune mistuitoare pentru avocado 🙂 . Mai fac fixatii …
Load More By DianaSa
  • Pizza cu blat de conopida

    Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma p…
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
Load More In Main courses

One Comment

  1. […] sandwich l-am facut din resturile de la pulpa de porc cu cidru, facuta cu o zi inainte. Carnea de porc rece merge foarte bine in sandwich-uri, si se poate combina […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftele vegetariene

Desi nu sunt vegetariana, iubesc legumele si fructele. Incerc sa le mananc la fiecare masa…