Home Main courses Pulpa de porc cu cidru de mere

Pulpa de porc cu cidru de mere

4 min read
1
0
493

RO

Inca o reteta din seria weekend-urilor lenese, cu filme multe, cu un pahar de vin in mana si o mancare gatita cu rabdare. Acum va prezint pulpa de porc gatita la cuptor cu mere, in cidru de mere. Multe, multe mere.
De data aceasta carnea nu sta la marinat, ci este acoperita bine cu un amestec de condimente care vor forma o crusta spectaculoasa.

Ingrediente:
– Pulpa de porc fara os, 500g
– 2 mere
– o doza de cidru ( Strongbow am folosit)
– putin ulei de masline
– sare de mare
– cimbru
– piper negru boabe
– coriandru
– praf de chilli
– putin patrunjel

In primul rand se pregateste crusta din urmatoarele condimente, zdrobite si amestecate intr-un mojar: sare de mare, piper negru boabe, coriandru boabe, praf de chilli, cimbru macinat. Apoi se ia bucata de carne, intreaga, se cresteaza putin suprafata cu un cutit (astfel incat condimentele sa patrunda si in adancime) si se freaca bine condimentele pe carne pana este acoperita in intregime. Se aseaza in tava, se toarna peste putin ulei de masline si cidru de mere, cam pana la jumatatea tavii. Se taie felii subtiri un mar si se imprastie in tava si pe carne. Se arunca si cateva frunze de patrunjel. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se verifica periodic, si se stropeste carnea cu sosul de cidru si mere. Dupa aproximativ 2:30 – 3:00 ore se ia folia si se lasa neacoperita in cuptor circa 15 – 20 minute, ca sa se rumeneasca bine. Per total trebuie sa stea in cuptor intre 3 – 3:30 ore, in functie de bucata de carne.
Ca si garnitura, eu am optat pentru niste cartofi, sa spun taranesti ca si stil, din : 400 g cartofi, 2 cepe verzi, 1 fir usturoi verde, boia dulce, marar, patrunjel, sare si piper. Cartofii taiati cubulete, au fost amestecati cu ceapa, usturoi si boia dulce. Stropiti cu putin ulei de masline, caliti 3 minute, apoi acoperiti cu apa si lasati pe foc. Dupa ce s-au fiert cartofii si apa a scazut, se adauga la sfarsit marar si patrunjel tocat. Se asezoneaza cu sare si piper.
Carnea este taiata in bucati generoase si servita cu cartofi, si mere coapte din tava. Este iarasi o combinatie de picant, de la crusta condimentata, cu dulce de la merele din tava. Absolut fabulos si un fel minunat de a incheia o saptamana grea. Pofta deci!

piper negru boabe, condimente aromate cidru de mere, pulpa de porcporc la cuptor, crusta de condimente carne frageda, porc in cidru crusta de condimente, pulpa de porc

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
Load More Related Articles
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More By DianaSa
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Pulled pork sandwich

    [RO] Unul din sandwich-urile mele preferate, daca pot sa-l numesc sandwich, este acesta: c…
Load More In Main courses

One Comment

  1. […] sandwich l-am facut din resturile de la pulpa de porc cu cidru, facuta cu o zi inainte. Carnea de porc rece merge foarte bine in sandwich-uri, si se poate combina […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Quiche cu somon fumée si broccoli

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…