Home Main courses Quiche cu somon fumée si broccoli

Quiche cu somon fumée si broccoli

3 min read
0
0
210

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si repede se fac, si cat de usor rezolva problema unei mese hranitoare si delicioase. Se pot face pe varianta dulce sau sarata. Eu am optat pentru a doua, dat fiindca se apropia pranzul, timpul pentru cucinat imi era limitat, la fel si ingredientele. Am gasit reteta aceasta pe blogul Mazilique, si am fost convinsa de ea din secunda 2  🙂 . Cum aveam marea parte a ingredientelor (ca niciodata) m-am aruncat in actiune. Sa-i dam drumul deci: Quiche cu somon, broccoli si marar.


Ingredientele:

pentru crusta de tarta:
– 280 gr faina,
– 140 gr unt,
– 4 linguri apa.

pentru umplutura:
– 2 oua,
– cateva buchetele de broccoli,
– un pachet de somon afumat,
– marar proaspat maruntit,
– smantana pentru gatit,
– cascaval maturat,
– sare si piper.

somon afumat, buchetele de broccoli


Se incepe cu crusta. In blender am amestecat cele 3 ingrediente, prima data faina cu untul, si apoi am adaugat rand pe rand lingurile de apa pana devine maleabil si se desprinde usor de peretii vasului. Se scoate pe blatul de lucru, si se intinde cu un sucitor, cam la 1 cm grosime. Se ia aluatul si se pune peste tava de tarta, tava [cu fund detasabil, if possible], sau cum am facut eu, intr-una ceramica tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu o folie de copt, si cu boabe de fasole sau orez, ca sa nu se umfle si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate si se lasa la racit.

reteta quiche, preparare quiche

Intre timp se face umplutura. Se bat bine cele doua oua, se adauga apoi smantana lichida, branza rasa, mararul tocat marunt si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna amestecul peste crusta usor coapta. Se adauga somonul, taiat bucatele si broccoli-ul, in buchetele mici.  Se lasa in cuptor pana se rumeneste, si devine aurie.

Se scoate tarta si se lasa putin la racit, aprox 10 minute. Eu am reusit sa o scot intreaga, cu ajutorul hartiei de copt.

Si este gata, se taie in felii, si se mananca, eu o prefer calda dar e mega-buna si rece. Enjoy!

mancare delicioasa, broccoli somon afumat, marar tocat quiche cu somon, marar tocat felie de quiche, reteta usoara

  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…