Home Main courses Rigatoni in sos cu ton

Rigatoni in sos cu ton

2 min read
0
0
239

RO

Reteta aceasta de paste am luat-o dintr-o carte de-a lui Jamie Oliver. Este destul de simplu de facut si imbina doua din ingredintele mele preferate: tonul si pastele. Ca de obicei fata de reteta originala, am adaptat putin continutul, dat fiindca mi-au lipsit câteva ingrediente 🙂 , dar no stres, le-am inlocuit pur si simplu cu unele asemanatoare. Totul a iesit minunat.

Ingredientele sunt:
– o ceapa rosie;
– o lingurita rasa de scortisoara praf;
– 1-2 ardei iuti sau o lingurita praf de chilli;
– o legatura de busuioc proaspat sau o lingurita de frunze uscate;
– o conserva de rosii intregi plus câteva rosii fresh;
– o conserva ton file, scurs si sfaramitat;
– sare si piper negru macinat;
– 250 gr paste rigatoni;
– zeama de la o lamâie;
– o mâna de parmesan ras.

In prima faza, se taie ceapa marunt si se dinstuie in putin ulei de masline, se adauga lingurita de scortisoara, lingurita de chilli si frunzele de busuioc. Se lasa cam 5 minute pâna se caramelizeaza ceapa, apoi se adauga rosiile, tonul si sarea si piperul. Se fierbe sosul pe foc mic aproximativ 20 de minute.

In paralel se fierb pastele, in apa cu sare, eu le-am facut al dente. Le-am scurs si le-am amestecat cu sosul de ton. Am mai adaugat putin ulei de masline, zeama de lamâie si parmesan. Le-am amestecat bine si le-am servit calde. Au fost fenomenale.

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
  • Muffins cu capsuni

    RO Aici o reteta la care ma intorc de cate ori am chef de ceva rapid si delicios. Muffins …
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Pulled pork sandwich

    [RO] Unul din sandwich-urile mele preferate, daca pot sa-l numesc sandwich, este acesta: c…
  • Shepherd’s Pie

    RO Inca o reteta inspirata din bucataria englezeasca, destul de simplu de facut si cu un g…
  • Piept de pui cu sos picant de cirese

    RO Continui cu o reteta inspirata din fructele proaspete de sezon, care au impanzit tarabe…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…