Home Main courses Rigatoni in sos cu ton

Rigatoni in sos cu ton

2 min read
0
0
325

RO

Reteta aceasta de paste am luat-o dintr-o carte de-a lui Jamie Oliver. Este destul de simplu de facut si imbina doua din ingredintele mele preferate: tonul si pastele. Ca de obicei fata de reteta originala, am adaptat putin continutul, dat fiindca mi-au lipsit câteva ingrediente 🙂 , dar no stres, le-am inlocuit pur si simplu cu unele asemanatoare. Totul a iesit minunat.

Ingredientele sunt:
– o ceapa rosie;
– o lingurita rasa de scortisoara praf;
– 1-2 ardei iuti sau o lingurita praf de chilli;
– o legatura de busuioc proaspat sau o lingurita de frunze uscate;
– o conserva de rosii intregi plus câteva rosii fresh;
– o conserva ton file, scurs si sfaramitat;
– sare si piper negru macinat;
– 250 gr paste rigatoni;
– zeama de la o lamâie;
– o mâna de parmesan ras.

In prima faza, se taie ceapa marunt si se dinstuie in putin ulei de masline, se adauga lingurita de scortisoara, lingurita de chilli si frunzele de busuioc. Se lasa cam 5 minute pâna se caramelizeaza ceapa, apoi se adauga rosiile, tonul si sarea si piperul. Se fierbe sosul pe foc mic aproximativ 20 de minute.

In paralel se fierb pastele, in apa cu sare, eu le-am facut al dente. Le-am scurs si le-am amestecat cu sosul de ton. Am mai adaugat putin ulei de masline, zeama de lamâie si parmesan. Le-am amestecat bine si le-am servit calde. Au fost fenomenale.

paste variate, carte bucate rigatoni uscat, sos de carne sos ragu, paste cu sos rigatoni cu sos, paste cu sos reteta paste, sos de rosii paste cu sos, rigatoni

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Reteta Bagels cu seminte

    Mai jos o reteta de bagels, surprinzator de simpla, cu un rezultat extraordinar. N-are ros…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
  • Tort de ciocolata cu mure

    RO Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor d…
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Fish’n’chips

    Cred ca n-are rost sa mai specific ca sunt un mare fan de peste si fructe de mare, in oric…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…