Home Easy recipes Salsa Verde

Salsa Verde

3 min read
1
0
203

Toamna, ca si primavara, incerc sa profit cat mai mult de varietatea de legume de sezon. Anul asta am dat iama la vara-mea in gradina , si mi-am umplut desaga cu gogonele si dovlecei. Mai apoi i-am transformat in hrana delicioasa si sanatoasa. Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac [VEZI AICI]. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa verde si gogonele pane[VEZI AICI].


In acest post va prezint Salsa Verde si modalitatea de preparare. M-am inspirat din retetele mexicane, dar ca de obicei le-am adaptat la ingredientele si gusturile noastre.
green tomatoes, baked tomatoes

Incepem cu gogonelele( eu am avut aprox. 500-800 gr), care se spala, se pun intr-o tava impreuna cu vreo 2-3 catei de usturoi intregi, se stropesc cu putin ulei de masline,  si se dau la cuptor. Se lasa pana s-au copt putin. Dupa ce s-au racit se pun in blender, se mai adauga 1 catel de usturoi, sau o lingurita de usturoi granulat, cu putin ulei de masline(se pune cu lingura pana ajunge la consistenta dorita), putina zeama de lamaie, putin praf de chilli si sare si piper dupa gust. Se paseaza in etape scurte, si se gusta pentru a se ajusta nivelul de sare sau piper sau chiar si usturoi pentru cine le prefera with a kick 🙂 . Mie mi-a iesit cam un borcan de 500 ml de salsa verde.

Este fara conservanti, nu l-am facut sa reziste pe iarna, ci ca sa il consum in diverse combinatii la mancaruri. Se poate pune ca sos intr-o lipie, cu carne fasii, sau merge foarte bine cu carnea de porc/pasare, sau intins intr-un sandwich. De fapt, este o garnitura delicioasa si interesanta.

In urmatorul post despre gogonelele pane, care au devenit un fel de alternativa veggie la snitele. Stay tunned.

salsa verde recipe, green tomatogreen sauce, salsa verde salsa verde, green tomatoes

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
  • Reteta Bagels cu seminte

    Mai jos o reteta de bagels, surprinzator de simpla, cu un rezultat extraordinar. N-are ros…
  • Focaccia

    Continui cu quest-ul meu in cautarea paini ideale 🙂 . De data aceasta am incercat focaccia…
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Fried Green Tomatoes – ManaVerde

    November 5, 2017 at 12:41 pm

    […] o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried green tomatoes. In celalalt post, cu Salsa Verde [VEZI AICI] gogonele s-au tranformat intr-o garnitura delicioasa si versatila, care merge de minune in diverse […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…