Home Easy recipes Salsa Verde

Salsa Verde

3 min read
1
0
373

Toamna, ca si primavara, incerc sa profit cat mai mult de varietatea de legume de sezon. Anul asta am dat iama la vara-mea in gradina , si mi-am umplut desaga cu gogonele si dovlecei. Mai apoi i-am transformat in hrana delicioasa si sanatoasa. Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac [VEZI AICI]. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa verde si gogonele pane[VEZI AICI].


In acest post va prezint Salsa Verde si modalitatea de preparare. M-am inspirat din retetele mexicane, dar ca de obicei le-am adaptat la ingredientele si gusturile noastre.
green tomatoes, baked tomatoes

Incepem cu gogonelele( eu am avut aprox. 500-800 gr), care se spala, se pun intr-o tava impreuna cu vreo 2-3 catei de usturoi intregi, se stropesc cu putin ulei de masline,  si se dau la cuptor. Se lasa pana s-au copt putin. Dupa ce s-au racit se pun in blender, se mai adauga 1 catel de usturoi, sau o lingurita de usturoi granulat, cu putin ulei de masline(se pune cu lingura pana ajunge la consistenta dorita), putina zeama de lamaie, putin praf de chilli si sare si piper dupa gust. Se paseaza in etape scurte, si se gusta pentru a se ajusta nivelul de sare sau piper sau chiar si usturoi pentru cine le prefera with a kick 🙂 . Mie mi-a iesit cam un borcan de 500 ml de salsa verde.

Este fara conservanti, nu l-am facut sa reziste pe iarna, ci ca sa il consum in diverse combinatii la mancaruri. Se poate pune ca sos intr-o lipie, cu carne fasii, sau merge foarte bine cu carnea de porc/pasare, sau intins intr-un sandwich. De fapt, este o garnitura delicioasa si interesanta.

In urmatorul post despre gogonelele pane, care au devenit un fel de alternativa veggie la snitele. Stay tunned.

salsa verde recipe, green tomatogreen sauce, salsa verde salsa verde, green tomatoes

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
Load More Related Articles
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Brugge Food

    Ca si in excursiile anterioare, si in Brugge mi-am dedicat o parte din timp [si din bani 🙂…
Load More By DianaSa
  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftele de peste

    RO Aceasta reteta, de chiftele de peste, era pe my to do list de ceva vreme. Inspirata din…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” 🙂 stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Fried Green Tomatoes – ManaVerde

    November 5, 2017 at 12:41 pm

    […] o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried green tomatoes. In celalalt post, cu Salsa Verde [VEZI AICI] gogonele s-au tranformat intr-o garnitura delicioasa si versatila, care merge de minune in diverse […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Fasole verde cu sos din unt de arahide

RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…