Home Easy recipes Salsa Verde

Salsa Verde

3 min read
1
0
415

Toamna, ca si primavara, incerc sa profit cat mai mult de varietatea de legume de sezon. Anul asta am dat iama la vara-mea in gradina , si mi-am umplut desaga cu gogonele si dovlecei. Mai apoi i-am transformat in hrana delicioasa si sanatoasa. Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac [VEZI AICI]. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa verde si gogonele pane[VEZI AICI].


In acest post va prezint Salsa Verde si modalitatea de preparare. M-am inspirat din retetele mexicane, dar ca de obicei le-am adaptat la ingredientele si gusturile noastre.
green tomatoes, baked tomatoes

Incepem cu gogonelele( eu am avut aprox. 500-800 gr), care se spala, se pun intr-o tava impreuna cu vreo 2-3 catei de usturoi intregi, se stropesc cu putin ulei de masline,  si se dau la cuptor. Se lasa pana s-au copt putin. Dupa ce s-au racit se pun in blender, se mai adauga 1 catel de usturoi, sau o lingurita de usturoi granulat, cu putin ulei de masline(se pune cu lingura pana ajunge la consistenta dorita), putina zeama de lamaie, putin praf de chilli si sare si piper dupa gust. Se paseaza in etape scurte, si se gusta pentru a se ajusta nivelul de sare sau piper sau chiar si usturoi pentru cine le prefera with a kick 🙂 . Mie mi-a iesit cam un borcan de 500 ml de salsa verde.

Este fara conservanti, nu l-am facut sa reziste pe iarna, ci ca sa il consum in diverse combinatii la mancaruri. Se poate pune ca sos intr-o lipie, cu carne fasii, sau merge foarte bine cu carnea de porc/pasare, sau intins intr-un sandwich. De fapt, este o garnitura delicioasa si interesanta.

In urmatorul post despre gogonelele pane, care au devenit un fel de alternativa veggie la snitele. Stay tunned.

salsa verde recipe, green tomatogreen sauce, salsa verde salsa verde, green tomatoes

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More In Easy recipes

One Comment

  1. Fried Green Tomatoes – ManaVerde

    November 5, 2017 at 12:41 pm

    […] o reteta de inspiratie mexicana/americana : Fried green tomatoes. In celalalt post, cu Salsa Verde [VEZI AICI] gogonele s-au tranformat intr-o garnitura delicioasa si versatila, care merge de minune in diverse […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…