Home Desserts Salted caramel cheesecakes

Salted caramel cheesecakes

3 min read
0
0
161

Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a trebuit sa ma orientez spre frigider, si am facut aceste cheesecakes sarate cu sos de caramel sarat. Fara cuptor, chiar fara oua si fara prea multa nebunie. Si chiar daca cuvantul sarat apare de mai multe ori, a fost un desert delicios.

Ingrediente:
– 2 pachete de biscuiti digestivi;
– un pachet de sticksuri;
– 150 gr unt topit;
– banane;
– branza ricotta;
– frisca lichida;
– 3 linguri de zahar;
– o mana de nuci;

Pentru caramel:
– 100 gr unt, la temperatuta camerei;
– zahar 100gr;
– putina frisca lichida;
– o lingurita de sare.

Se ia o tava de muffins, se pun niste forme de hartie in ele si in ele se asambleaza.

Prima data se macina biscuitii, impreuna cu sticksurile sarate si cateva nuci. Se adauga untul topit, pana se omogenizeaza, si se pune in formele de muffins. Se preseaza bine.
Apoi se pun bananele taiate, cate 2 felli per bucata.
Separat se face crema de branza: se bate frisca, se pune ricotta si la final se adauga 3 linguri de zahar, sau mai multe, dupa gustul fiecaruia. Se bate bine, si se aseaza in tava peste restul ingredientelor.
Se da la frigider pana se face caramelul sarat.
Intr-o craticioara, la foc mic, se pune zaharul la topit. Se clatina incet, nu se amesteca, pana se topeste si incepe sa isi schimbe culoarea si devine aramiu. Apoi se adauga untul si se lasa la topit, si se amesteca din cand in cand. Se ia de pe foc, se adauga aproximativ 5 linguri de frisca lichida, si se amesteca bine. La sfarsit se pune o lingurita de sare,  si se lasa la racit putin in craticioara. Dupa 15 minute se toarna in alt recipient unde se lasa la racit mai mult.
Cand e mai consistent caramelul, se scoate tava din frigider si se scot prajiturelele cu ajutorul hartiei. Se toarna caramel peste si se mananca asa rece.

O varianta de desert interesanta. Keep it cool si bucurati-va de vara! 🙂

sticksuri, ciocolata menaj banana, biscuiti digestivireteta, fara coacere cheesecake, caramel sarat cheesecake, caramel sarat banana, cheesecake

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
  • Tort festiv cu crema de Oreo

    Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept …
  • Christmas Cookiezzz

    Am facut aceste prajiturele de Craciun. Erau in plan demult, dar nu am avut pana acum sufi…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…