Home Desserts Salted caramel cheesecakes

Salted caramel cheesecakes

3 min read
0
0
291

Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a trebuit sa ma orientez spre frigider, si am facut aceste cheesecakes sarate cu sos de caramel sarat. Fara cuptor, chiar fara oua si fara prea multa nebunie. Si chiar daca cuvantul sarat apare de mai multe ori, a fost un desert delicios.

Ingrediente:
– 2 pachete de biscuiti digestivi;
– un pachet de sticksuri;
– 150 gr unt topit;
– banane;
– branza ricotta;
– frisca lichida;
– 3 linguri de zahar;
– o mana de nuci;

Pentru caramel:
– 100 gr unt, la temperatuta camerei;
– zahar 100gr;
– putina frisca lichida;
– o lingurita de sare.

Se ia o tava de muffins, se pun niste forme de hartie in ele si in ele se asambleaza.

Prima data se macina biscuitii, impreuna cu sticksurile sarate si cateva nuci. Se adauga untul topit, pana se omogenizeaza, si se pune in formele de muffins. Se preseaza bine.
Apoi se pun bananele taiate, cate 2 felli per bucata.
Separat se face crema de branza: se bate frisca, se pune ricotta si la final se adauga 3 linguri de zahar, sau mai multe, dupa gustul fiecaruia. Se bate bine, si se aseaza in tava peste restul ingredientelor.
Se da la frigider pana se face caramelul sarat.
Intr-o craticioara, la foc mic, se pune zaharul la topit. Se clatina incet, nu se amesteca, pana se topeste si incepe sa isi schimbe culoarea si devine aramiu. Apoi se adauga untul si se lasa la topit, si se amesteca din cand in cand. Se ia de pe foc, se adauga aproximativ 5 linguri de frisca lichida, si se amesteca bine. La sfarsit se pune o lingurita de sare,  si se lasa la racit putin in craticioara. Dupa 15 minute se toarna in alt recipient unde se lasa la racit mai mult.
Cand e mai consistent caramelul, se scoate tava din frigider si se scot prajiturelele cu ajutorul hartiei. Se toarna caramel peste si se mananca asa rece.

O varianta de desert interesanta. Keep it cool si bucurati-va de vara! 🙂

sticksuri, ciocolata menaj banana, biscuiti digestivireteta, fara coacere cheesecake, caramel sarat cheesecake, caramel sarat banana, cheesecake

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…