Home Easy recipes Scones cu bacon si cheddar

Scones cu bacon si cheddar

4 min read
0
0
107

Scones sunt niste biscuiti/prajiturele fragede si pufoase, din bucataria englezeasca. Sunt consumate de obicei la ceai, cu unt si dulceata. Sunt dulci. Dar eu am deviat putin si am gasit si varianta sarata, in partea americana, prin retetele de biscuits and gravy. Am vrut sa fac niste scones sarate, si am gasit o reteta pe placul meu la Bakery by Nature pe care am adaptat-o ingredientelor ce le aveam prin casa.


INGREDIENTE


– 2 si 1/2 cani de faina;
– 1/2 lingurita de sare;
– 1 pliculet de praf de copt;
– 1/2 lingurita de bicarbonat alimentar;
– 1 lingura de zahar brun, am pus mai putin decat in reteta originala, de teama sa nu iasa dulci;
– o jumatate de pachet de unt, cam 125 gr, foarte rece, taiat in cubulete;
– 1 ou;
– 3/4 cana de lapte;
– cheddar ras;
– bacon taiat marunt;
– chives tocat marunt;
– sos de rosii;


MOD DE PREPARARE


Se incalzeste cuptorul si se pregateste o tava cu hartie de copt.
Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, cu zaharul, sarea, paful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine. Se adauga apoi untul rece, taiat cubulete. Se framanta cu mana sau cu 2 furculite, pana se amesteca bine. Separat intr-un bol se bate putin oul si se adauga apoi si laptele. Se pune amestecul lichidul peste cel uscat. Cu o furculita se incorporeaza bine tot. La sfarsit se adauga cascavalul ras , cu baconul si chives, si se amesteca incet cu o spatula. Se pune pe blatul de lucru, putin pudrat cu faina, se face o structura rotunda cu grosime cam de 3 cm. Aceasta se taie in 8 parti [triunghiuri], care se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

reteta scones, cheddar si bacon

Se dau la cuptor pentru 20-30 de minute. Eu am lasat focul pe treapta cea mai mica si am urmarit din cand in cand sa nu se arda. Cand s-au rumenit pe exterior sunt gata. Se consuma calde, cat sunt fragede si pufoase. Am mai facut un sos de rosii, mi s-a parut ca ar avea nevoie de ceva sos, in genul gravy-ului american. Sosul de rosii a fost simplu, cu sare, piper si busuioc.
Sunt super usor de facut si sunt perfecte pentru un brunch sau o cina mai usoara. O sa incerc si varianta dulce. Am fost cucerita total de cat sunt de fragede si moi. Next time ne vedem la ceai cu scones dulci. English style 🙂 .

reteta scones, scones delicioase reteta scones, scones sarate bacon si cheddar, scones sarate

  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Mamaliga prajita cu branza, la cuptor

    Stiti cum se spune…cand omul nu are de lucru isi face…:) Asa si eu in cazul de…
  • Ratatouille lenes

    Vara aceasta ploioasa a facut din mine un om fericit. Personal, urasc caldurile mari din t…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…