Home Main courses Chiftele umplute cu oua de prepelita

Chiftele umplute cu oua de prepelita

4 min read
0
0
261

Despre ouale de prepelita am aflat mai multe de curand, de la un producator local intalnit la unul din targurile de produse bio organizate in Timisoara. Stiam ca sunt foarte sanatoase, dar cumva fiind asa de mici am avut intotdeauna retineri in a lucra cu ele. Dupa putin research online, am gasit mai multe retete interesante, asa ca m-am aruncat si eu pe o cutie cu 24 de oua de prepelita. Jumatate le-am folosit pentru reteta de mai jos, iar restul intr-o reteta de burger vegetarian (stay tunned, urmeaza si el).


INGREDIENTE


– oua de prepelita, 12 bucati;

– carne macinata de porc, dar merge si de vita;

– sare, 1 + 1/2 lingurita piper, 1 lingura praf de paprika afumata si verdeturi tocate marunt (eu am pus patrunjel, cimbru si marar)

– pentru prajit: faina, 2 oua de gaina, pesmet, putin ulei vegetal;


MOD DE PREPARARE


In clipul de mai jos prezint intregul proces de preparare al retetei.

Prima data se fierb ouale. Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste se pun in ea ouale de prepelita. Se lasa la fiert 2 minute fix. Eu am pus un cronometru( ca niciodata) ca sa stiu exact cand sa le scot. Dupa 2 minute se opreste focul si se scot ouale direct intr-un vas cu apa rece, ca sa se opreasca procesul de fierbere. Se curata de coaja, un proces cumva migalos dar destul de usor de infaptuit :)) . In filmare am surprins tot momentul.

Intr-un bol separat am amestecat carnea macinata de porc (dar se poate si de vita) impreuna cu sare, piperul, paprika si verdeturile tocate marunt. Se formeaza 12 bile(sau cate oua sunt fierte) de carne in care se vor inveli ouale fierte. Se formeaza niste chiftele uriase.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei vegetal. Chiftelele se dau prin faina, ou batut si pesmet. Pentru o crusta mai serioasa am dat de doua ori chiftelele prin oua si pesmet. Se prajesc pana se rumenesc bine pe toate partile. La mine a durat cam 20 de minute, dar am pazit tigaia de frica sa nu le ard.

Cand au fost gata le-am taiat in doua si le-am servit cu un sos. Garnitura poate fi orice, de la cartofi prajiti la sosuri variate.

O mancare satioasa, interesanta si hranitoare. Enjoy!

oua de prepelita, oua sanatoase, oua bio,
scotch eggs recipe, reteta cu oua de prepelita,
pranz delicios, chiftea umpluta cu ou,
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Tarta cu mascarpone si dulceata de capsune

O tarta simpla, facuta dupa o varianta veche de tarta. De aceasta data am simplificat mai …