Home Desserts Semi – Tiramisu – varianta lenesa

Semi – Tiramisu – varianta lenesa

2 min read
0
0
380

RO

Mi se intampla de multe ori sa am chef de ceva dulce dar sa nu am prea mult timp la dispozitie si poate nici o gama variata de ingrediente. Asa ca intr-o pauza scurta de la lucru am imbinat rapid ce am gasit prin frigider si a rezultat …acest partial tiramisu…inspirat din retetele de trifle ale englezilor.
Asadar acesta este un desert usor de facut, nu necesita coacere, oua sau extraordinar de multa precizie.

Ingredientele:

– piscoturi, eu aveam unele ramase de la o tura de tiramisu;
– mascarpone: 250gr, iarasi o cutie ramasa in frigider de la ultimul tiramisu;
– o frisca la cutie;
– doua linguri de zahar;
– putina esenta de vanilie…sau poate alta esenta, de migdale sau rom cred ca ar merge;
– capsuni proaspete;
– putina cafea, pentru insiropat piscoturile.

Se spala bine capsunile si se taie in feli, bucati, in orice forma.
Apoi se bate bine frisca din cutie, am folosit mixer, merge mult mai repede. Se pune frisca in frigider pana se prepara restul.
Mascarpone-le se amesteca cu 2 linguri de zahar si putina esenta de vanilie pentru gust. Apoi se adauga frisca peste mascarpone, de data asta am folosit o spatula, si am amestecat incet ca sa isi pastreze aspectul pufos.
Intre timp se prepara o cafea pentru a insiropa in ea piscoturile.
Se iau 2 boluri, pahare, ca sa se vada straturile mai bine. Un rand de piscoturi insiropate, un rand de crema, un rand de capsuni, si repetam cat ne permite recipientul.
Pofta!

mascarpone, tiramisu cu capsuni reteta desert, tiramisu usor piscoturi pentru tiramisu, crema mascarponepiscoturi, tiramisu cu capsuni reteta usoara, desert usor tiramisu cu capsuni, reteta usoara

Summary
0 %
User Rating 3 ( 1 votes)
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
  • Tort festiv cu crema de Oreo

    Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept …
  • Christmas Cookiezzz

    Am facut aceste prajiturele de Craciun. Erau in plan demult, dar nu am avut pana acum sufi…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…