Home Main courses Taitei Thai cu legume si porc

Taitei Thai cu legume si porc

4 min read
0
0
367

La taiteii astia ma intorc frecvent. Se numara printre cumparaturile mele preferate de la Lidl, cand este saptamana asiatica. Atunci imi fac stocul de sos de soia, sos de peste, susan, taitei, lapte de cocos si alte specialitati asiatice. Ingredientele se pot ajusta si combina dupa preferintele fiecaruia. Se poate renunta la carne si se obtine o varianta vegetariana a acestei retete. Important e sa fie niste legume, si condimentele prezente. Aaa si susanul, care mie imi produce o placere instanta :))

INGREDIENTE


– legume, taiate pestisori: 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei verde si 1/2 ardei galben, 1 morcov, 2 cepe rosii, 2 usturoi;

– un pachet de taitei thai;

– pulpa de porc taiata cubulete mici;

– zeama de la o lamaie;

– putin sos de soia;

– putin sos dulce-acrisor, tot de la saptamana asiatica de la Lidl;

– seminte de susan alb;

– 2 chilli uscati, sau praf de chilli;

– putin ulei de masline pentru prajit.


MOD DE PREPARARE


Prezentarea rapida a retetei o gasiti in clipul de mai jos.

Eu pregatesc totul in acelasi mod in care pregatesc si pastele. Adica sosul sau maglavaisul il fac separat, iar pastele/taiteii ii fierb separat, si le combin la final.

Prima data mi-am pregatit ingredientele, am taiat carnea si am taiat legumele. Carnea am lasat-o putin intr-o marinata facuta cu sare, piper, ulei de masline, sos de soia, putina zeama de lamaie. Am lasat-o cam 30 de minute, timp in care am taiat legumele.

Intr-o tigaie am incalzit putin ulei de masline, in care am dinstuit bucatelele de carne, pana s-au rumenit si s-au desprins usor cu lingura de lemn. Le-am scos pe o farfurie si le-am dat deoparte. In uleiul ramas am continuat cu legumele. Le-am aruncat pe toate impreuna si le-am lasat pana s-au inmuiat putin, dar si-au pastrat cat de cat textura. Am continuat cu sosurile, zeama de lamaie, sarea, piperul si praful de chilli. La final am pus carnea, si am presarat o lingurita de seminte de susan. Le-am mai tinut pe foc cam 5 minute, pana incepe susanul sa se prajeasca putin.

Am adaugat compozitia peste taiteii deja fierti si am amestecat totul bine. Si gata a fost. Am incercat sa mananc cu betele, dar nu ma prea pricep si imi era prea foame ca sa astept sa invat 🙂 I-am dat inainte cu furculita.

ingrediente reteta, mancare asiatica,
legume colorate, seminte de susan,
taitei thai, pranz delicios,
porc caramelizat, seminte de susan,
Load More Related Articles
  • Curry de cartofi cu vinete

    Sunt un fan urias al curry-ului. Poate fiindca imi place orice maglavais in care pot sa in…
  • Batoane cu cereale

    Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…
  • Tarta cu mascarpone si dulceata de capsune

    O tarta simpla, facuta dupa o varianta veche de tarta. De aceasta data am simplificat mai …
Load More By DianaSa
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Curry de cartofi cu vinete

Sunt un fan urias al curry-ului. Poate fiindca imi place orice maglavais in care pot sa in…