Home Desserts Tiramisu cu dovleac

Tiramisu cu dovleac

4 min read
1
0
438

Dovlecii sunt tare distractivi in perioada asta. Cei ce scapa de Halloween se pot folosi in variate mancaruri delicioase.

Eu am optat pentru un desert, pe care l-am vazut la Chicineta pe blog. Mi s-a parut o idee genial de simpla si practica, care i se potriveste de minune unui om foarte ocupat dar si foarte pofticios. Adica mie 😀 . Evident ca nu am tinut minte reteta pas cu pas si am semi improvizat, asa incat nu mai e nici tiramisu…nici placinta cu dovleac, dar este o pufosenie de prajitura usoara si gustoasa.

tort tiramisu, mascarpone


Ingrediente:

– Un dovleac placintar, marime mica-medie;
– Piscoturi;
– Putina cafea pentru insiropat piscoturile;
– O cutie de Mascarpone, de 250gr;
– O cutie mica de frisca lichida Pilos;
– Scortisoara;
– 3-4 linguri de zahar pudra;
– niste nuci glazurate cu zahar topit;


Se face super simplu. Primul se coace dovleacul, taiat in 4 bucati, cu tot cu coaja, si curatat de seminte. Se lasa aproximativ 1 ora, sau pana incepe sa se rumeneasca si este moale. Se curata de coaja, iar miezul se piseaza cu o furculita, si se amesteca cu putina scortisoara, eu am pus o lingurita. Separat, intr-un bol se bate frisca lichida. Cand s-a intarit se adauga crema mascarpone si 2-3 linguri de zahar pudra, dupa gust. Se incorporeaza si dovleacul, putin cate putin. In functie de gust si preferinte, se pune mai mult sau mai putin.

dovleac copt, scortisoara

Si gata, se incepe asamblarea. Eu am folosit partea exterioara de la o tava de tort detasabila, si am construit in interiorul ei. Pe o tava rotunda, am pus marginea inchisa de la tava detasabila, iar in interior, am pus un prim strat de piscoturi insiropate in cafea. Apoi am adaugat un strat din crema mascarpone cu dovleac. Am continuat cu inca un strat de piscoturi si unul final de crema. Apoi am lasat-o la frigider aproximativ 2 ore.

In timp ce tortul e la frigider am topit niste zahar si am pus nucile in el. Dupa ce s-au rumenit putin, 2-3 minute, le-am scos si le-am lasat la racit. Le-am tocat marunt. Cand au trecut 2 ore, am scos tortul, am indepartat marginea exterioara, si am presarat nucile macinate deasupra.

Si acum chiar este gata. Usor si pufos, nu a supravietuit mult la noi  🙂 .

tiramisu dovleac, nuci prajitetort usor, tiramisutort tiramisu, dovleac

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More In Desserts

One Comment

  1. Salsa Verde – ManaVerde

    November 5, 2017 at 10:51 am

    […] Dovleceii au participat la acest desert, tiramisu cu mascarpone si dovleac, mai multe despre el AICI. Iar gogonelele au ajuns partial muraturi si partial ingrediente in urmatoarele feluri: o salsa […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…