Home Desserts Tort de ciocolata cu mure

Tort de ciocolata cu mure

4 min read
0
0
272

RO

Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor de facut si in ton cu caldura de afara, tort de ciocolata cu glazura de ciocolata si crema de mure. Este o reteta rapida si usor de facut. Blatul nu necesita oua iar in loc de mure se poate pune zmeura, coacaze sau un fruct mai acid, care sa mearga bine cu ciocolata.

Ingrediente:

pentru glazura:
– 60 ml apa;
– 50 gr zahar brun;
– 60 gr unt de cocos, spune reteta originala, eu am pus unt normal, si a fost totul in regula, mai putin partea vegana 🙂 ;
– o lingura si jumatate de cacao;
– o lingura cafea solubila;

pentru blat:
ingredientele uscate:
– 225 gr faina;
– o lingurita si jumatate de bicarbonat;
– o jumatate lingurita sare;
– o lingurita si jumatate de cafea;
– 75 gr cacao;
ingredientele umede:
– 375 ml apa;
– 75 gr unt cocos, sau unt normal, eu l-am folosit si a iesit bine;
– 300 gr zahar brun;
– 2 lingurite otet;

pentru crema:
– mure;
– unt;
– zahar pudra.

MOD DE PREPARARE


1.Blatul: Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede, se omogenizeaza bine, pana se obtine un aluat moale, de consistenta unei creme. Se pune intr-o tava cu baza detasabila, tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana s-a facut, eu am verificat cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se raceasca, inainte sa se transfere pe o tava, iar apoi se toarna glazura.

2. Glazura: Pana se coace blatul se poate pregati glazura. Intr-o craticioara se topesc toate ingredientele de mai sus, pe foc mic, se lasa sa fiarba, iar la sfarsit se adauga si 75 gr ciocolata.

3.Crema cu mure: Untul – eu am pus aproximativ 200gr – se lasa la temperatura camerei, pana devine maleabil. Apoi se bate cu mixerul, si se adauga zaharul pudra, eu am pus 100 gr, daca preferati mai dulce se poate adauga dupa gust. Dupa ce devine este pufoasa, se adauga la aceasta crema si bucati de mure, si se mixeaza in continuare.

Peste blat si glazura am adaugat crema si niste mure fresh. Nu am ornat cu foarte mare atentie 🙂 m-am concentrat mai mult pe mancat decat pe aspect. Se mai lasa putin la frigider inainte de-a se servi, sa se raceasca complet glazura. Simplu, delicios, tortul a disparut intr-o secunda. Enjoy!

glazura,ciocolatatort ciocolata,muremure, torttort glazurat, ciocolatareteta tort, usor tort ciocolata. glazura

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
  • Muffins cu branza si broccoli

    In sfarsit am apucat sa postez si o reteta de muffins sarate. De mult era in plan, dar de …
Load More Related Articles
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • De prin Praga

    Despre Praga as putea vorbi intr-una. Este a doua oara cand mergem si a fost o experienta …
  • Un pranz to remember

    Pentru noi masa de Duminica, mai precis pranzul de Duminica, este poate cea mai importanta…
Load More By DianaSa
  • Praji cu unt de arahide, cocos & ciocolata

    Mi se intampla de multe ori sa ma entuziasmez la un aliment si sa raman intotdeauna cu mai…
  • Tort festiv cu crema de Oreo

    Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept …
  • Christmas Cookiezzz

    Am facut aceste prajiturele de Craciun. Erau in plan demult, dar nu am avut pana acum sufi…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chiftea in bacon

Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…