Home Desserts Tort de ciocolata cu mure

Tort de ciocolata cu mure

4 min read
0
0
861

RO

Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor de facut si in ton cu caldura de afara, tort de ciocolata cu glazura de ciocolata si crema de mure. Este o reteta rapida si usor de facut. Blatul nu necesita oua iar in loc de mure se poate pune zmeura, coacaze sau un fruct mai acid, care sa mearga bine cu ciocolata.

Ingrediente:

pentru glazura:
– 60 ml apa;
– 50 gr zahar brun;
– 60 gr unt de cocos, spune reteta originala, eu am pus unt normal, si a fost totul in regula, mai putin partea vegana 🙂 ;
– o lingura si jumatate de cacao;
– o lingura cafea solubila;

pentru blat:
ingredientele uscate:
– 225 gr faina;
– o lingurita si jumatate de bicarbonat;
– o jumatate lingurita sare;
– o lingurita si jumatate de cafea;
– 75 gr cacao;
ingredientele umede:
– 375 ml apa;
– 75 gr unt cocos, sau unt normal, eu l-am folosit si a iesit bine;
– 300 gr zahar brun;
– 2 lingurite otet;

pentru crema:
– mure;
– unt;
– zahar pudra.

MOD DE PREPARARE


1.Blatul: Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede, se omogenizeaza bine, pana se obtine un aluat moale, de consistenta unei creme. Se pune intr-o tava cu baza detasabila, tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana s-a facut, eu am verificat cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se raceasca, inainte sa se transfere pe o tava, iar apoi se toarna glazura.

2. Glazura: Pana se coace blatul se poate pregati glazura. Intr-o craticioara se topesc toate ingredientele de mai sus, pe foc mic, se lasa sa fiarba, iar la sfarsit se adauga si 75 gr ciocolata.

3.Crema cu mure: Untul – eu am pus aproximativ 200gr – se lasa la temperatura camerei, pana devine maleabil. Apoi se bate cu mixerul, si se adauga zaharul pudra, eu am pus 100 gr, daca preferati mai dulce se poate adauga dupa gust. Dupa ce devine este pufoasa, se adauga la aceasta crema si bucati de mure, si se mixeaza in continuare.

Peste blat si glazura am adaugat crema si niste mure fresh. Nu am ornat cu foarte mare atentie 🙂 m-am concentrat mai mult pe mancat decat pe aspect. Se mai lasa putin la frigider inainte de-a se servi, sa se raceasca complet glazura. Simplu, delicios, tortul a disparut intr-o secunda. Enjoy!

glazura,ciocolatatort ciocolata,muremure, torttort glazurat, ciocolatareteta tort, usor tort ciocolata. glazura

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
Load More Related Articles
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
  • What to eat in Barcelona ?

    RO Ce se poate manca bun in Barcelona? Una din primele intrebari pe care mi le-am pus cand…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More By DianaSa
  • Tarta rustica cu afine

    RO Un desert de vara, usor de facut [cum altfel] un fel de tarta gallete care se poate ump…
  • Clafoutis cu visine

    RO Despre Clafoutis am tot auzit in ultima vreme, si am constatat cu bucurie ca aceasta pr…
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Barcelona travel

RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…