Home Desserts Tort de ciocolata cu mure

Tort de ciocolata cu mure

4 min read
0
0
173

RO

Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor de facut si in ton cu caldura de afara, tort de ciocolata cu glazura de ciocolata si crema de mure. Este o reteta rapida si usor de facut. Blatul nu necesita oua iar in loc de mure se poate pune zmeura, coacaze sau un fruct mai acid, care sa mearga bine cu ciocolata.

Ingrediente:

pentru glazura:
– 60 ml apa;
– 50 gr zahar brun;
– 60 gr unt de cocos, spune reteta originala, eu am pus unt normal, si a fost totul in regula, mai putin partea vegana 🙂 ;
– o lingura si jumatate de cacao;
– o lingura cafea solubila;

pentru blat:
ingredientele uscate:
– 225 gr faina;
– o lingurita si jumatate de bicarbonat;
– o jumatate lingurita sare;
– o lingurita si jumatate de cafea;
– 75 gr cacao;
ingredientele umede:
– 375 ml apa;
– 75 gr unt cocos, sau unt normal, eu l-am folosit si a iesit bine;
– 300 gr zahar brun;
– 2 lingurite otet;

pentru crema:
– mure;
– unt;
– zahar pudra.

MOD DE PREPARARE


1.Blatul: Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede, se omogenizeaza bine, pana se obtine un aluat moale, de consistenta unei creme. Se pune intr-o tava cu baza detasabila, tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana s-a facut, eu am verificat cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se raceasca, inainte sa se transfere pe o tava, iar apoi se toarna glazura.

2. Glazura: Pana se coace blatul se poate pregati glazura. Intr-o craticioara se topesc toate ingredientele de mai sus, pe foc mic, se lasa sa fiarba, iar la sfarsit se adauga si 75 gr ciocolata.

3.Crema cu mure: Untul – eu am pus aproximativ 200gr – se lasa la temperatura camerei, pana devine maleabil. Apoi se bate cu mixerul, si se adauga zaharul pudra, eu am pus 100 gr, daca preferati mai dulce se poate adauga dupa gust. Dupa ce devine este pufoasa, se adauga la aceasta crema si bucati de mure, si se mixeaza in continuare.

Peste blat si glazura am adaugat crema si niste mure fresh. Nu am ornat cu foarte mare atentie 🙂 m-am concentrat mai mult pe mancat decat pe aspect. Se mai lasa putin la frigider inainte de-a se servi, sa se raceasca complet glazura. Simplu, delicios, tortul a disparut intr-o secunda. Enjoy!

glazura,ciocolatatort ciocolata,muremure, torttort glazurat, ciocolatareteta tort, usor tort ciocolata. glazura

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Choco Muffins

    De cate ori ma apuca pofta de dulce ( DES! ) dar dulapul cu dulciuri e goool si nu am chef…
Load More Related Articles
  • Quiche cu somon fumée si broccoli

    Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…
  • Un pranz dulce-sarat-picant

    Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma orga…
  • Conopida la cuptor

    Cred ca toata lumea stie de conopida la cuptor. Sau cel putin am trait cu aceasta impresie…
Load More By DianaSa
  • Choco Muffins

    De cate ori ma apuca pofta de dulce ( DES! ) dar dulapul cu dulciuri e goool si nu am chef…
  • Tiramisu cu dovleac

    Dovlecii sunt tare distractivi in perioada asta. Cei ce scapa de Halloween se pot folosi i…
  • Waffele de Sambata

    Am exagerat oare cu aceste waffe? E posibil, insa nu regret nimic 🙂 . Dulci sau sarate sun…
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Quiche cu somon fumée si broccoli

Sunt total fascinata de retetele de quiche sau tarte. Mi se pare genial cat de simplu si r…