Home Desserts Tort de ciocolata cu mure

Tort de ciocolata cu mure

4 min read
0
0
110

RO

Se apropie ziua mea si in spiritul acestei celebrari, revin cu o reteta de tort, usor de facut si in ton cu caldura de afara, tort de ciocolata cu glazura de ciocolata si crema de mure. Este o reteta rapida si usor de facut. Blatul nu necesita oua iar in loc de mure se poate pune zmeura, coacaze sau un fruct mai acid, care sa mearga bine cu ciocolata.

Ingrediente:

pentru glazura:
– 60 ml apa;
– 50 gr zahar brun;
– 60 gr unt de cocos, spune reteta originala, eu am pus unt normal, si a fost totul in regula, mai putin partea vegana 🙂 ;
– o lingura si jumatate de cacao;
– o lingura cafea solubila;

pentru blat:
ingredientele uscate:
– 225 gr faina;
– o lingurita si jumatate de bicarbonat;
– o jumatate lingurita sare;
– o lingurita si jumatate de cafea;
– 75 gr cacao;
ingredientele umede:
– 375 ml apa;
– 75 gr unt cocos, sau unt normal, eu l-am folosit si a iesit bine;
– 300 gr zahar brun;
– 2 lingurite otet;

pentru crema:
– mure;
– unt;
– zahar pudra.

MOD DE PREPARARE


1.Blatul: Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede, se omogenizeaza bine, pana se obtine un aluat moale, de consistenta unei creme. Se pune intr-o tava cu baza detasabila, tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana s-a facut, eu am verificat cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se raceasca, inainte sa se transfere pe o tava, iar apoi se toarna glazura.

2. Glazura: Pana se coace blatul se poate pregati glazura. Intr-o craticioara se topesc toate ingredientele de mai sus, pe foc mic, se lasa sa fiarba, iar la sfarsit se adauga si 75 gr ciocolata.

3.Crema cu mure: Untul – eu am pus aproximativ 200gr – se lasa la temperatura camerei, pana devine maleabil. Apoi se bate cu mixerul, si se adauga zaharul pudra, eu am pus 100 gr, daca preferati mai dulce se poate adauga dupa gust. Dupa ce devine este pufoasa, se adauga la aceasta crema si bucati de mure, si se mixeaza in continuare.

Peste blat si glazura am adaugat crema si niste mure fresh. Nu am ornat cu foarte mare atentie 🙂 m-am concentrat mai mult pe mancat decat pe aspect. Se mai lasa putin la frigider inainte de-a se servi, sa se raceasca complet glazura. Simplu, delicios, tortul a disparut intr-o secunda. Enjoy!

glazura,ciocolatatort ciocolata,muremure, torttort glazurat, ciocolatareteta tort, usor tort ciocolata. glazura

Save

Save

Save

Salvează

Summary
0 %
User Rating 0 Be the first one !
  • De prin Garana

    Garana fara Jazz, pentru mine, este mult mai faina. Am mers de multe ori, primavara, toamn…
  • Waffele de Sambata

    Am exagerat oare cu aceste waffe? E posibil, insa nu regret nimic 🙂 . Dulci sau sarate sun…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
Load More Related Articles
  • I’m a geek in my heart

    Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…
  • De la Food Festival la Scotland Yard

    Dupa cum cred ca deja stie tot omul din Timisoara, in acest weekend / Joi-Duminica / a fos…
  • September’s Terrors

    Septembrie se anunta a fi o luna horror…nu numai pentru ca a venit toamna, a inceput…
Load More By DianaSa
  • Waffele de Sambata

    Am exagerat oare cu aceste waffe? E posibil, insa nu regret nimic 🙂 . Dulci sau sarate sun…
  • Salted caramel cheesecakes

    Pe caldura asta am evitat orice urma de foc in bucatarie. Cand a venit pofta de dulce a tr…
  • Muffins cu capsuni

    RO Aici o reteta la care ma intorc de cate ori am chef de ceva rapid si delicios. Muffins …
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

I’m a geek in my heart

Sfarsitul acestui an e plin de science fiction-uri de calitate, ceea ce ma bucura peste ma…