Home Easy recipes Un fel de tort de paste

Un fel de tort de paste

4 min read
0
2
149

Am mai spus, cred, de multe ori cat urasc risipa. Mai ales de mancare. Stiu ca noi, romanii, suntem intr-o disperare totala la cumparaturi, indiferent de lista mica de acasa, tot ajungi cu cosul plin la casa de marcat. Mai nou ma hazardez la pungile XXL,  “sa fie, dom’le!” imi zic. Evident ca raman cu jumatate sau mai mult din ele, tot timpul. Acum m-am trezit cu niste spaghete si niste tagliatelle, rest de la alta tura de gateala. Nu ajungeau separat de doua portii fiecare, asa ca le-am combinat intr-un fel de tort de paste. Cum incerc sa arunc cat mai putine alimente, o sa continui si pe blog cu retete inspirate din “resturile” de prin casa. Cu putina imaginatie se pot transforma in mancaruri delicioase.


INGREDIENTE


– doua sau mai multe soiuri de paste, eu am avut spaghete si tagliatelle;
– ciuperci, aprox. 250gr;
– o ceapa rosie;
– 3 catei de usturoi;
– o lingura de unt;
– parmesan ras, sau cheddar ras;
– mozzarella;
– smantana lichida;
– 1 ou;
– condimente: sare, piper, cimbru si rozmarin.

spaghete, tagliatele


MOD DE PREPARARE


In prima etapa se caleste intr-o lingura de unt, ceapa cu ciupercile si usturoiul, toate taiate marunt. Cand sunt gata calite se dau jos de pe foc si se lasa la racit.
Next se fierb pastele, pe rand, si se pun intr-un bol mare cand sunt gata.
Se bate separat oul si se adauga peste el cam 100 g de smanatana lichida.
In bolul mare, peste paste se pun ciupercile si o parte din oul batut cu smantana [cam jumatate din amestec]. Se mai adauga si putin parmesan ras sau cheddar, si se amesteca bine bine toate ingredientele. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin, dupa gust.
Se pregateste o tava ceramica [dar cred ca se poate folosi si o forma de tort, pentru un efect mai dramatic]. Se tapeaza cu un strat de parmesan ras. Apoi se toarna intregul amestec si se preseaza bine.  Se toarna restul de ou batut cu smantana, si se acopera cu fasii de mozzarella si parmesan ras.
Se da la cuptor pana s-a rumenit branza de deasupra. Nu dureaza mult deoarece mare parte a ingredientelor este deja gatita, oul e singurul care trebuie sa se inchege.

Se scoate si se taie in felii generoase. Este o mancare satioasa, facuta cu ingrediente simple, un fel de leftover cake, din paste. Hope you enjoy it 🙂 .

paste cu legume, mozzarella gratin paste la cuptor, mozzarella la cuptor crusta de mozzarella, paste la cuptorpaste la cuptor, paste gratinreteta de paste, spaghete la cuptor

  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More Related Articles
  • Chec cu pere

    Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…
  • Mousaka

    Cu gandul la ulima noastra excursie in Creta am cucinat aceasta Mousaka. Intamplarea a fac…
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
Load More By DianaSa
  • Hummus in 10 minute

    Despre Hummus sau Humus (nu sunt sigura care e numarul corect de “m”) cred ca …
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Cel mai iute sos

    RO Mai jos un sos iute, facut rapid din bunatatile primite saptamana trecuta. De la priete…
Load More In Easy recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Chec cu pere

Pentru aceasta reteta de chec m-am inspirat de pe site-ul Ciocolata si Vanilie. Nu am rezi…