Home Desserts Torta cu ricotta si portocale

Torta cu ricotta si portocale

5 min read
0
0
682

Cum sunt in plina tranzitie de la iarna la primavara inca mai am prin casa alimente iernatice. Borcane cu zacusca, muraturi si multe, multe citrice. In concluzie, urmeaza o serie de prajituri/tarte in care am folosit, portocale, lamai si kiwi. Incep cu o torta cu Ricotta si porto. Ricotta proaspata am luat de la Targul cu bunatati organizat de Terra Biola in Timisoara. Reteta la care m-am oprit a fost varianta italiana de Torta cu ricotta si portocale.


INGREDIENTE


– 3 portocale mari si zemoase – de la 2 dintre ele se foloseste doar sucul, iar una se taie in felii rotunde;

– putin unt pentru uns tava;

– 1/2 cana zahar brun;

– 1 lingura de apa;

– 1 1/2 cana de ricotta;

– 1/4 cana ulei de masline ;

– 1/2 lingurita extract vanilie;

– 3 oua mari;

– 1 1/2 cana faina;

– 2 lingurite praf copt ;

– 3/4 lingurita sare;

– 3/4 cana zahar;

– zahar pudra pentru decor.


MOD DE PREPARARE


In clipul de mai jos am prezentat principalele etape ale acestei retete. Chiar daca e putin mai elaborata decat restul preferintelor mele, tot se face destul de simplu, iar efectul este surprinzator.

Prima data se incalzeste cuptorul si se pregateste tava. O tava de tort cu fund detasabil se unge bine cu putin unt. Se pune si o folie de copt dar doar in partea de jos a tavii.

Se face un amestec din zaharul brun si o lingura de apa. Acest amestec se imprastie in mod egal pe fundul tavii. Peste el se pun feliile de portocale. Eu le-am lasat cu tot cu coaja, dar acum zic ca am gresit, trebuia sa dau jos coaja. Dupa ce se coace, coaja este foarte amara, si a trebuit sa o indepartam din farfurie. Mie mi se parea ca arata mai bine cu tot cu coaja, dar ca sa mancati linistiti toata prajitura mai bine dati jos coaja de la inceput.

Apoi se prepara aluatul. Se amesteca zaharul cu sucul de la cele 2 portocale. Si se lasa deoparte. Intr-un bol se mixeaza ricotta cu uleiul de masline si extractul de vanilie. Se adauga ouale, unul cate unul si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga peste aceasta compozitie, faina, praful de copt si sarea. Se combina bine totul. La sfarsit se adauga si zaharul cu sucul de portocale. Se omogenizeaza bine si se pune tot in tava.

Se coace undeva in jur de 45 de minute, se verifica din cand in cand cu scobitoarea. Cand este curata si s-a rumenit partea de sus, atunci se poate scoate din cuptor. Se lasa cam 5 minute sa se raceasca putin si apoi se incearca extragerea din tava. Cu un cutit se desprinde usor torta de marginile tavii. Apoi se rastoarna pe un platou. Este o prajitura “inversata”, partea de jos ajunge sus. Se lasa pe platou sa se raceasca de tot.

La final am presarat deasupra zahar pudra. Prajitura a iesit minunata. Aluatul este moale si fraged, asemenea unui cheesecake, aromat de la portocale si caramelul de deasupra. In afara de coaja de la portocale, pe care am omis-o, prajitura was a hit. Am mancat dimineata, la pranz si seara :)) .

ricotta cake, cheesecake
prajitura cu portocale, portocale si ricotta,
prajitura delicioasa, cheesecake cu portocale,
prajitura cu ricotta, portocale si ricotta,
Load More Related Articles
Load More By DianaSa
Load More In Desserts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Batoane cu cereale

Cu greu m-am urnit dupa concediu. Mai greu mi-a fost si din cauza caldurii de afara. Am in…