Home Main courses Un pranz dulce-sarat-picant

Un pranz dulce-sarat-picant

4 min read
0
0
258

schnitzel de curcan, cartofi la cuptor
Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma organizez” in cat mai multe aspecte ale vietii. Gatitul in timpul saptamanii de lucru, este unul din ele. De obicei fac planul de bataie cu o zi inainte, pregatesc tot, ingredientele, combinatiile, sa fiu gata de actiune cand vine momentul. Asa si cu acest pranz, am avut o anumita idee…pana s-a dezcongelat carnea, si a reiesit ca era cu totul altceva fata de ceea ce ma asteptam. Sooo a quick change of plans (I adapt to any situation). In loc de carne de porc pentru cuptor, m-am trezit cu o carne de curcan taiata felii. Am zis: Schnitzel!

Mai jos este modul de preparare al schnitzelului din piept de curcan, cu cartofi la cuptor si sos de cirese.


1. Schnitzelul, il fac de obicei cu pesmet, imi place crusta mai crocanta, iar pesmetul ofera aceasta textura mai bine decat oul batut. Feliile de piept de curcan, le-am batut putin, le-am sarat si piperat si am urmat etapele schnitzelului clasic : faina + ou batut + pesmet. Eu asezonez separat si oul si pesmetul, cu diverse ierburi, sare si piper. Se prajeste in uleiul incins iar cand e auriu se scoate si se scurge pe un servetel.


2. Cartofii i-am curatat si taiat in rondele si i-am imprastiat intr-o tava, pe o folie de copt. I-am stropit cu putin ulei de masline, sare si piper si i-am dat la cuptor. Eu ii las sa se rumeneasca pe o parte si ii intorc apoi si pe partea cealalta. Cand au fost aurii aurii i-am scos.


3. Sosul de cirese, este un sos sarat/picant. Combinatia sarat cu dulce este o reminescenta a copilariei mele, amintire de la bunica mea, de influenta germana. Asa ca da pentru mine e gustul copilariei, un adevarat comfort. Am scos samburii cireselor, si le-am pus intr-o cratita acoperite cu apa. Se lasa la fiert. Am adaugat 2 linguri de zahar, un catel de usturoi pasat, 2 lingurite de sare si piper dupa gust (eu am pus mai mult). Am lasat sa fiarba pana a scazut apa si a inceput sa capete o consistenta mai groasa, ca o dulceata. Am oprit si l-am folosit asa cald.

Mi-a iesit o mancare mai mult decat hranitoare, not quite planned, dar asa s-a nimerit si ne-am bucurat de un pranz consistent si delicios. Uneori e mai bine sa mergi pe varianta clasica si nu ai cum sa dai gres. Enjoy!

carne de curcan, pranz consistent schnitzel cu cartofi, sos de cirese

  • Supa crema de rosii

    RO Bucataria mea a fost invadata de rosii zilele trecute. Grasune si coapte, nu am mai put…
  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
Load More Related Articles
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Baba Ghanoush

    RO Cu gandul la saptamana trecuta, cand inca eram cu picioarele in nisipul din Creta, am b…
  • Barcelona travel

    RO Ce-mi place cel mai mult in Barcelona? Nu pot să spun cu exactitate, poate climatul blâ…
Load More By DianaSa
  • 🖤 Varza de Bruxelles

    In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…
  • Fasole verde cu sos din unt de arahide

    RO Ca o placa stricata, tot asa insist si eu cu untul de arahide 🙂 . Urmeaza o reteta vazu…
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

🖤 Varza de Bruxelles

In postul de mai jos o sa vorbesc despre Varza de Bruxelles. Aceste legume mici sunt print…