Home Main courses Un pranz dulce-sarat-picant

Un pranz dulce-sarat-picant

4 min read
0
0
211

schnitzel de curcan, cartofi la cuptor
Imi plac listele si planurile, imi dau feel-ul de [falsa] siguranta, asa ca “ma organizez” in cat mai multe aspecte ale vietii. Gatitul in timpul saptamanii de lucru, este unul din ele. De obicei fac planul de bataie cu o zi inainte, pregatesc tot, ingredientele, combinatiile, sa fiu gata de actiune cand vine momentul. Asa si cu acest pranz, am avut o anumita idee…pana s-a dezcongelat carnea, si a reiesit ca era cu totul altceva fata de ceea ce ma asteptam. Sooo a quick change of plans (I adapt to any situation). In loc de carne de porc pentru cuptor, m-am trezit cu o carne de curcan taiata felii. Am zis: Schnitzel!

Mai jos este modul de preparare al schnitzelului din piept de curcan, cu cartofi la cuptor si sos de cirese.


1. Schnitzelul, il fac de obicei cu pesmet, imi place crusta mai crocanta, iar pesmetul ofera aceasta textura mai bine decat oul batut. Feliile de piept de curcan, le-am batut putin, le-am sarat si piperat si am urmat etapele schnitzelului clasic : faina + ou batut + pesmet. Eu asezonez separat si oul si pesmetul, cu diverse ierburi, sare si piper. Se prajeste in uleiul incins iar cand e auriu se scoate si se scurge pe un servetel.


2. Cartofii i-am curatat si taiat in rondele si i-am imprastiat intr-o tava, pe o folie de copt. I-am stropit cu putin ulei de masline, sare si piper si i-am dat la cuptor. Eu ii las sa se rumeneasca pe o parte si ii intorc apoi si pe partea cealalta. Cand au fost aurii aurii i-am scos.


3. Sosul de cirese, este un sos sarat/picant. Combinatia sarat cu dulce este o reminescenta a copilariei mele, amintire de la bunica mea, de influenta germana. Asa ca da pentru mine e gustul copilariei, un adevarat comfort. Am scos samburii cireselor, si le-am pus intr-o cratita acoperite cu apa. Se lasa la fiert. Am adaugat 2 linguri de zahar, un catel de usturoi pasat, 2 lingurite de sare si piper dupa gust (eu am pus mai mult). Am lasat sa fiarba pana a scazut apa si a inceput sa capete o consistenta mai groasa, ca o dulceata. Am oprit si l-am folosit asa cald.

Mi-a iesit o mancare mai mult decat hranitoare, not quite planned, dar asa s-a nimerit si ne-am bucurat de un pranz consistent si delicios. Uneori e mai bine sa mergi pe varianta clasica si nu ai cum sa dai gres. Enjoy!

carne de curcan, pranz consistent schnitzel cu cartofi, sos de cirese

  • Chiftea in bacon

    Cum se apropie weekendul, asa ma apropii si eu de retete mai serioase. Ca de obicei am cau…
  • Un Flatbread deloc flat

    Cui nu-i place un “deal” bun? Cand am dat de reteta de paine Naan, am hotarat …
  • Tort festiv cu crema de Oreo

    Am mai spus ca sunt un fan dedicat al Craciunului? Like the biggest one there is 🙂 Astept …
Load More Related Articles
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Chiftelute din broccoli

    RO “Inca o reteta de chiftele verzi!!!” 🙂 stiuuu ca asta o sa ganditi. Dar de …
  • Cookies cu unt de arahide

    RO E timpul pentru o noua reteta de desert cu unt de arahide. Din nou, este super-simplu d…
Load More By DianaSa
  • Mac&Cheese Verzi

    RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…
  • Pizza cu blat de conopida

    Uneori ma arunc in niste retete de care nu sunt sigura ca au soarta de izbanda. Chiar ma p…
  • Piadina

    Mi se intampla uneori sa amestec influente din mai multe bucatarii ale lumii, si sa-mi ias…
Load More In Main courses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Mac&Cheese Verzi

RO Este timpul pentru o noua combinatie inedita si [daca mai e nevoie sa o spun] fenomenal…